22/06/2023 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τη συναυλία άνοιξαν το τμήμα Μουσικοκινητικής του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου με καθηγήτρια την Τζωρτζίνα Μεντόγιαννη και η παιδική χορωδία «ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» με μαέστρο την Έλενα Σδόγκου. Οι παιδικές φωνούλες καλωσόρισαν το καλοκαίρι, τραγούδησαν τ’ άσπρα καράβια που είναι τ’ όνειρά μας, έκαναν ένα λαμπερό μάθημα σολφέζ και έκλεισαν τραγουδώντας για μια νέα αρχή μαζί με τους υπερήφανους γονείς τους που ανέβηκαν στη σκηνή και δακρυσμένοι ένωσαν τις φωνές τους με τα τρυφερά αγγελούδια μας. Μοναδική στιγμή!!!

Με θέρμη χειροκροτήσαμε το ντουέτο  Εβελίνα Μιχαηλίδη πιάνο, τάξη Μαρίας Φραγκούλη και Νικολία Γαρουφαλίδου, βιολί, τάξη Kirill Troussov που ερμήνευσαν με ωριμότητα και  τρόπο μοναδικό για το νεαρό της ηλικίας τους το Cinema Paradiso.

Στη συνέχεια η Μαργαρίτα Μπακοπούλου, από την τάξη πιάνου της Μαργαρίτας Βαμβακάρη, ερμήνευσε με ευαισθησία σύνθεση του Στέφανου Κορκολή και μας οδήγησε στον κόσμο του σύγχρονου τραγουδιού των τάξεων Μάρθας Κυλάφη και Θοδωρή Κατή.

Οι φωνές των μαθητών μας μάγεψαν το ακροατήριο που κατέκλεισε το Θέατρο της Ρεματιάς.

Τραγούδησαν ελληνικές και ξένες επιτυχίες με τρόπο άψογο αποδεικνύοντας με τη σωστή διδασκαλία το ταλέντο ξεδιπλώνεται γρήγορα, η χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης χαρίζει ευτυχία και ανοίγει δρόμους σίγουρης επαγγελματικής καταξίωσης.

Τα τραγούδια συνόδευσαν με προσοχή και επαγγελματισμό οι μαθητές των τάξεων κιθάρας, κλασικής και ηλεκτρικής, των Νεκτάριου Σακελλαρίου και Κωνσταντίνου Κηρολύτη, ενώ οι μαθητές των drums της τάξεως του Γιώργου Κασαβέτη έδωσαν ένα δυναμικό και λαμπερό παρόν. Ήταν μια τρομερή συνεργασία και μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Οι καθηγητές μας Μαργαρίτα Μπαρδάκη, Βασιλική Τσιμπούκη, Γιώργος Κασαβέτης, Νεκτάριος Σακελλαρίου και φυσικά  Θοδωρής Κατής και Ορέστης Ζαφειρόπουλος στήριξαν, ανέδειξαν και πλαισίωσαν με αγάπη, γνώση και ομορφιά τις νεανικές φωνές, κατακτώντας το κοινό που χειροκρότησε με θέρμη και πραγματικό ενθουσιασμό.