Επιτυχίες αποφοίτων

Η ΝΕΦΕΛΗ ΚΩΤΣΕΛΗ ΣΤΗ «ΜΗΔΕΙΑ»

Η Νεφέλη Κωτσέλη απόφοιτός του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου απέσπασε ενθουσιώδης κριτικές για τη συμμετοχή της στην όπερα «Μήδεια» που ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με την όπερα του Σικάγο.

Η ερμηνεία της στον ρόλο της Νέριδος, δίπλα στην εξαιρετική Ιταλίδα σοπράνο Άννα Πιρότσι, διακρίθηκε για τη βαθιά της μουσικότητα, το εύρος της φωνής της και τη συγκλονιστική της σκηνική παρουσία.

Η Νεφέλη πήρε τα πρώτα της μαθήματα μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου αρχικά στο τμήμα του Ο.Ρ.Φ. με καθηγήτρια την Εύα Κορολή. Στη συνέχεια στο πιάνο δίπλα στη Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη και παράλληλα στο κλασικό τραγούδι με την Μαρία Θωμά.

Κοντά μας ολοκλήρωσε τις σπουδές της και πήρε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο, Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο και Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας.

Τις σπουδές της συνέχισε στην Ακαδημία της Βιέννης κοντά σε μεγάλους δασκάλους και τώρα συμμετέχει ως σολίστ σε μεγάλες παραγωγές.

Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τη Νεφέλη και της ευχόμαστε μια λαμπρή σταδιοδρομία όπως της αξίζει.


Η ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ «Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ» ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ 

Η Μαριτίνα Ταμπακοπούλου απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, τάξη μονωδίας Μαρίας Θωμά, διακρίθηκε για την ερμηνεία της στον ρόλο της «Σμαράγδας», στην όπερα του Μανώλη Καλομοίρη «Ο πρωτομάστορας» που ανέβηκε στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Η Μαριτίνα στη διάρκεια των σπουδών της κοντά μας διακρίθηκε σε μεγάλες παραγωγές που διοργάνωσε το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου όπως:

Στην όπερα «Ορφέας και Ευρυδίκη» που ανέβηκε για το εορτασμό των 70 χρόνων λειτουργίας του Ωδείου, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στο Κάϊρο της Αιγύπτου για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής Καϊρου το 2008 και στο Tianjin της Κίνας το 2009.

Συνέχισε τις σπουδές της στο πρόγραμμα  όπερας της Julliard School και έχει εμφανιστεί στους ρόλους  Donna Elvira (Don Giovanni), Elisabetta (Maria Stuarda) και Elisabeth de Valois (Don Carlos) κ.α..

Ευχόμαστε ολόψυχα στη Μαριτίνα να συνεχίσει με την ίδια πάντα επιτυχία την ανοδική της πορεία στον χώρο της Όπερας.