ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΤΙΤΟ ΓΟΥΒΕΛΗ 09 & 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΤΙΤΟ ΓΟΥΒΕΛΗ 09 & 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΤο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου διοργανώνει σεμινάριο πιάνου με τον  παγκοσμίου φήμης Έλληνα πιανίστα Τίτο Γουβέλη. Ο κος Γουβέλης θα διδάξει πιάνο σε σπουδαστές της Ανωτέρας και σε απόφοιτους δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ξεχωριστή θέση που αξίζει στο όργανο που είναι πάντα ο πιστός συνοδοιπόρος της ζωής τους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των αριστουργημάτων του πιάνου με έμφαση στα στοιχεία που τα καθιστούν προσιτά και απολαυστικά σε ερμηνευτές και ακροατές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2106812861, 2106811043, eodiokan@otenet.gr και εγγραφές στα γραφεία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, Κώστα Βάρναλη 8, Χαλάνδρι καθημερινά 15.00-22.00.

Ο Τίτος Γουβέλης σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου με τον Peter Katin και στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας.

Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ αλλά και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα. Σημαντική θέση σε αυτό κατέχει η ελληνική δημιουργία· έχει ερμηνεύσει έργα άνω των 60 Ελλήνων συνθετών, περιλαμβανομένων και αρκετών πρώτων εκτελέσεων, όπως αυτή του 2ου Κοντσέρτου για πιάνο του Ιωσήφ Βαλέτ και του 1ου Κοντσέρτου για πιάνο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο Τίτος Γουβέλης είναι επίσης συντάκτης των προγραμμάτων της Κ.Ο.Α., ενώ κείμενά του φιλοξενούνται συχνά και στα έντυπα προγράμματα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών.

Από τον Μάρτιο του 2023 επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Μαθήματα Πιάνου» στο Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ.