ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΠΡΑΝΟ ΣΟΦΙΑ ΚΥΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΚΑ – 23, 24, 25 & 26/05/2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/05/2019 

12.00-13.00 ΣΤΑΚΑ ΕΛΕΝΑ
HOLLIDAY – And I am telling you
BROWN – This is man’s word
LES MISERABLES – I dreamed a dream

13.00-14.00 ΤΣΑΤΣΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
PUCCINI – O mio babbino caro
PUCCINI – Quando m’ en vo

14.00-16.00 ΠΟΥΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
BERNSTEIN – A simple song
BRAHMS – Sonntag
HANDEL –  E pur cosi in un giorno Piangero
BRAHMS – Laisse

16.00-17.00 ΣΥΚΙΩΤΗ ΒΙΒΗ
MOZART – Ach ich fühl’s, Die Zauberflöte
GOUNOD – De veux vivre, “Romeo et Juliette”

 

ΣΟΦΙΑ ΚΥΑΝΙΔΟΥΣοφία Κυανίδου: η διεθνούς φήμης ελληνίδα σοπράνο θα διδάξει στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στις 23-24-25-26 Μαΐου 2019.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου η παρουσία των δύο αυτών καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, με την μακρά πορεία στο διεθνές μουσικό στερέωμα, την οποία έχουν σφραγίσει οι μοναδικές τους ερμηνείες στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Ευρώπης.

Η Σοφία Κυανίδου, γεννήθηκε και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης κοντά σε μεγάλους δασκάλους του κλασικού τραγουδιού (Ε. Καρούσο) και της Σχολής Όπερας (Kurt Equiluz και Κούρτ Μαλμ).

Έχει τραγουδήσει στο Wiener Opern Theater, στο Konzerthaus και στο Musikverein της Βιέννης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Όπερα της Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σαν σολίστ έχει συμπράξει με τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ΚΟΘ, την ΚΟΑ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων κ.α.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη εποχή και έχει ερμηνεύσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών του 20 αιώνα.

 

Δημήτρης ΓιάκαςΔημήτρης Γιάκας: βασικός συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού και μετά από πρόσκληση του αρχιμουσικού Kent Nagano στην Όπερα της Λυών.

Ο Δημήτρης Γιάκας είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου, με μεταπτυχιάκες σπουδές στην Ecole Normale de Musique de Paris και ειδίκευση στο πιάνο, την μουσική δωματίου, την μουσική προετοιμασία όπερας. Μελέτησε συνοδεία τραγουδιού πλάι στον Dalton Boldwin και έχει εμφανισθεί συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, σε πολλά φεστιβάλ της Γαλλίας και στην Ελλάδα.

 

Η καρδιά του ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ χτυπά στο όμορφο προάστιό μας από το 1942.

Όταν κήποι καταπράσινοι απλώνονταν ολόγυρα και πορτοκαλιές και λεμονιές μοσχοβολούσαν, όταν τα σύννεφα του πολέμου σκίαζαν τον Ελληνικό ουρανό, τότε μια μελωδία Αισιοδοξίας, Αγάπης και Ειρήνης αντήχησε βγαλμένη από τα παιδικά χείλη της χορωδίας και τα ευέλικτα δάκτυλα ενός βιολονίστα, πιανίστα ή φλαουτίστα.

Από τότε οι μελωδίες πλήθυναν και ακατάπαυστα πηγάζουν μέσα από τις τάξεις του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου.

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, στα δύο τριώροφα κτίρια που διαθέτει, η επιστημονική μελέτη της μουσικής, γίνεται χαρά μάθησης, εφόδιο για μια γερή επαγγελματική καριέρα, χώρος διάκρισης και καλλιτεχνικής καταξίωσης.

Διδάσκονται όλα τα όργανα: Κλασσικά, Παραδοσιακά, Μοντέρνα, Κλασσικό και Σύγχρονο Τραγούδι, Μελοδραματική, Ανώτερα Θεωρητικά, Ιστορία της Τέχνης, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.

Η παιδική και μεικτή χορωδία «ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» όπως και το σύνολο εγχόρδων είναι οι ομάδες μέσα από τις οποίες η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ και ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ των νέων καλλιεργείται, είναι ο χώρος συνάντησης στον οποίο οι νέοι βρίσκουν πεδίο έκφρασης, ευαισθησίας και δημιουργίας, μέσα σε ένα πνεύμα αγάπης, υγιούς ανταγωνισμού και ομορφιάς. Οι χορωδίες και το σύνολο εγχόρδων είναι ανοικτά σε κάθε νέο που θα ήθελε να συμμετάσχει.

Το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου διοργανώνει σεμινάρια με Μεγάλους Καλλιτέχνες και Παιδαγωγούς από Ανώτατες Μουσικές Σχολές της Ευρώπης και της Αμερικής με σκοπό την ολοκληρωμένη  καλλιτεχνική  παιδεία των σπουδαστών του.

Συναυλίες, ρεσιτάλ και παραστάσεις σε σημαντικές θεατρικές σκηνές όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, το Ευριπίδειο Θέατρο του Δήμου Χαλανδρίου, το θέατρο του A.C.S., και το Δαϊς δίνουν την ευκαιρία στους νέους σπουδαστές να ξεκινήσουν μια λαμπρή καλλιτεχνική πορεία.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΠΡΑΝΟ ΣΟΦΙΑ ΚΥΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΚΑ