Σεμινάρια

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΤΙΤΟ ΓΟΥΒΕΛΗ 09 & 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΤΙΤΟ ΓΟΥΒΕΛΗ 09 & 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΤο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου διοργανώνει σεμινάριο πιάνου με τον  παγκοσμίου φήμης Έλληνα πιανίστα Τίτο Γουβέλη. Ο κος Γουβέλης θα διδάξει πιάνο σε σπουδαστές της Ανωτέρας και σε απόφοιτους δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ξεχωριστή θέση που αξίζει στο όργανο που είναι πάντα ο πιστός συνοδοιπόρος της ζωής τους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των αριστουργημάτων του πιάνου με έμφαση στα στοιχεία που τα καθιστούν προσιτά και απολαυστικά σε ερμηνευτές και ακροατές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2106812861, 2106811043, eodiokan@otenet.gr και εγγραφές στα γραφεία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, Κώστα Βάρναλη 8, Χαλάνδρι καθημερινά 15.00-22.00.

Ο Τίτος Γουβέλης σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου με τον Peter Katin και στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας.

Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ αλλά και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα. Σημαντική θέση σε αυτό κατέχει η ελληνική δημιουργία· έχει ερμηνεύσει έργα άνω των 60 Ελλήνων συνθετών, περιλαμβανομένων και αρκετών πρώτων εκτελέσεων, όπως αυτή του 2ου Κοντσέρτου για πιάνο του Ιωσήφ Βαλέτ και του 1ου Κοντσέρτου για πιάνο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο Τίτος Γουβέλης είναι επίσης συντάκτης των προγραμμάτων της Κ.Ο.Α., ενώ κείμενά του φιλοξενούνται συχνά και στα έντυπα προγράμματα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών.

Από τον Μάρτιο του 2023 επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Μαθήματα Πιάνου» στο Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 02 & 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 02 & 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΑΣΟ διεθνούς φήμης τενόρος Γιώργος Φιλαδελφέας θα διδάξει στους νέους τραγουδιστές της όπερας τεχνικές άρθρωσης, τονικότητας και ελευθερίας της φωνής, ανάλυση της φυσικής αντίδρασης του σώματος, ειδικές φωνητικές ασκήσεις για ξεκούραση της φωνής και τη διαφορετική αίσθηση του μικροφώνου.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε σπουδαστές και επαγγελματίες τραγουδιστές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2106812861, 2106811043, eodiokan@otenet.gr και εγγραφές στα γραφεία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, Κώστα Βάρναλη 8, Χαλάνδρι καθημερινά 15.00-22.00.

Ο Γιώργος Φιλαδελφέας ξεκίνησε μαθήματα πιάνου το 1992 στο Εθνικό Ωδείο και απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και 2ο Βραβείο. Το 1995 ξεκίνησε μαθήματα όπερας στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας αποκτώντας το 2006 το Master κλασικού τραγουδιού.

Το 2000 έλαβε το 2ο Βραβείο πιάνου στο παγκόσμιο Gran Prix «Μαρία Κάλλας».

Έχει δώσει συναυλίες στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης. Έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών σε μεγάλα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ και έχει τιμηθεί από τον Δήμο Αθηναίων για την προσφορά του στον χώρο της Μουσικής.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών περιόδων.

Το 2020 με αφορμή τα 95 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και σε συνεργασία με την Μουσική Ακαδημία της Σόφιας ερμήνευσε έργα του συνθέτη από τον κύκλο τραγουδιών «Λιποτάκτες».

Ο Γιώργος Φιλαδελφέας παράλληλα με το κλασικό τραγούδι διδάσκει πιάνο και γράφει μουσική για θεατρικά έργα.

Σεμινάριο Κλασικού Τραγουδιού – Σοφία Κυανίδου – 23-24-25/05/2019

Σεμινάριο Κλασικού Τραγουδιού - Σοφία Κυανίδου - 23-24-25/05/2019Ένα πολύτιμο Σεμινάριο!!!!
Νοιώθουμε εξαιρετικά ευτυχείς γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό σεμινάριο τεχνικής, ερμηνείας και αισθητικής ανάλυσης του τραγουδιού από δύο καλλιτέχνες που ξεχειλίζουν από γνώση, ταλέντο, ευαισθησία και ευγένεια!

Από τη σοπράνο Σοφία Κυανίδου και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα!

Σεμινάριο Κλασικού Τραγουδιού - Σοφία Κυανίδου - 23-24-25/05/2019Όταν η γνώση μεταλαμπαδεύεται με τόση σαφήνεια, εμπεριστατωμένη ιστορική και αισθητική άποψη και ψυχή Ε!!! τότε νοιώθουμε ποσό πολύτιμη μπορεί να είναι μια τέτοια εμπειρία!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς!!!

Σεμινάριο πιάνου με την διεθνούς φήμης πιανίστα Έλενα Μουζάλα – 17/02/2019

Σεμινάριο πιάνου με την διεθνούς φήμης πιανίστα Έλενα Μουζάλα - 17/02/2019Ένα συναρπαστικό σεμινάριο πιάνου από την διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Έλενα Μουζάλα στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την κα Έλενα Μουζαλά στο σεμινάριο που έδωσε για τους σπουδαστές και τους καθηγητές του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου.

Βασικό θέμα «Η τεχνική του πιάνου και η ορθή διδασκαλία του».

Σεμινάριο πιάνου με την διεθνούς φήμης πιανίστα Έλενα Μουζάλα - 17/02/2019Οι συμβουλές της, προϊόν της μακράς πορείας της στις διεθνής σκηνές όπου έχει εμφανισθεί ως σολίστ με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και με προσωπικά ρεσιτάλ, υπήρξαν πολύτιμες για μαθητές και δασκάλους.

Άνοιξαν νέοι ορίζοντες οι οποίοι θα αποτελέσουν εφόδιο για την πορεία τους στον δύσκολο στίβο της πιανιστικής ερμηνείας.

Σεμινάριο Πιάνου με τον Διεθνούς Φήμης Πιανίστα Γιώργο Φιλαδελφέα 25 – 30 Νοέμβριου 2015

Γιώργος ΦιλαδελφέαςΟ Γιώργος Φιλαδελφέας, Βραβείο Διαγωνισμού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ», με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες Ευρώπης και Αμερικής, θα παραδώσει σεμινάρια πιανιστικής τεχνικής και ερμηνείας στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου.
Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε μαθητές της Ανωτέρας σχολής, καθηγητές και σολίστ πιάνου.
Είναι η πρώτη φορά που ο εξαιρετικός αυτός καλλιτέχνης-παιδαγωγός, ο οποίος κατέχει ένα ευρύτατο πιανιστικό ρεπερτόριο για σόλο πιάνο και κοντσέρτα των Mozart, Tchaikovsky, Rachmaninoff, Beethoven, θα διδάξει στην Ελλάδα.