Καλλιτεχνικό Νηπιαγωγείο

Καλλιτεχνικό ΝηπιαγωγείοΗ τέχνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας εναρμόνισης του ανθρώπου και ιδιαίτερα των νέων με τον φυσικό και κοινωνικό του περίγυρο και συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης προσωπικότητάς. Η αξία της τέχνης για την παιδεία και η άμεση σχέση μαζί της, καθώς και η καθοριστική για τη ζωή μας σημασία της, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, παρά το γεγονός της αλλοτρίωσης της ιδιαίτερα σε καιρούς άκρατου καταναλωτισμού και ανεπαρκούς εξειδίκευσης των εκπαιδευτικών προτύπων.

Η εντολή την οποία λαμβάνει στο όνειρό του ο Σωκράτης, «Μουσικήν Ποίει και Εργάζου» (Φαίδων 60γ – 62γ), θα μπορούσε να εκληφθεί ως υποδήλωση της σημασίας της τέχνης τόσο στην παιδεία όσο και στη ζωή γενικότερα, με την προϋπόθεση ότι η παιδεία έχει τελικό στόχο την ανύψωση του ανθρώπου από άτομο σε πρόσωπο με γνώση αλλά και ευαισθησία, με κρίση και ανθρωπιά, με εσωτερική καλλιέργεια και κοινωνική συνείδηση.

kallytexniko-nypiagogeio-05Η ανάγκη να εισαχθούν τα παιδιά από την πιο τρυφερή ηλικία στον υπέροχο, πολυποίκιλο και πολυθεματικό χώρο της Τέχνης, μέσω της θεωρίας και της αλληλόδρασης με τα σωστά ερεθίσματα, είναι ο πυρήνας των προσπαθειών του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και του Καλλιτεχνικού Νηπιαγωγείου. Μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι το παιδί μαθαίνει να εξελίσσει τις γνώσεις του συνδυάζοντας διαφορετικές μορφές έκφρασης.

Η καλλιτεχνική παιδεία βοηθάει το παιδί να αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιβάλλον και διευρύνει τη νόησή του προσφέροντάς του ένα νέο τρόπο αντίληψης. Συνδυάζοντας την παρατήρηση με τη λογική και χρησιμοποιώντας τη νόηση και τη φαντασία το παιδί πλάθει μορφές, διευρύνει τα ερεθίσματα του για τον κόσμο και δημιουργεί τα θεμέλια για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του. Με τον καιρό πλάθει το δικό του κόσμο, αυτόν που τον εκφράζει.

Το καλλιτεχνικό νηπιαγωγείο του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου ανοίγει την αγκαλιά του για να υποδεχθεί τα τρυφερά πλασματάκια της προσχολικής ηλικίας και να τους χαρίσει τον λαμπερό κόσμο της Τέχνης.

kallytexniko-nypiagogeio-06Μέσα από τον μαγικό κόσμο της Μουσικής, τον πολύχρωμο της Ζωγραφικής, τον διαδραστικό του θεάτρου και τον εκλπηκτικό της Σύγχρονης Τεχνολογίας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να εξοικιωθούν με τα είδη της Μουσικής, της Ζωγραφικής, του Θεάτρου.
Καθηγητές ειδικευμένοι με πείρα και γνώση θα σκύψουν με αγάπη και ενδιαφέρον σε κάθε παιδί ξεχωριστά ώστε να το βοηθήσουν να εκφράσει όλα όσα η φύση του έχει χαρίσει και όσα εμείς θα θέλαμε να του μάθουμε.

Οι όμιλοι που θα λειτουργήσουν είναι:

  • Ομιλος Μουσικής
  • Ομιλος Ζωγραφικής
  • Ομιλος Θεατρικού Παιγχνιδιού
  • Ομιλος Χορωδίας – Ορχήστρας

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο σε αρχείο pdf