Δραστηριότητες

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Με ενθουσιασμό καθηγητές και μαθητές του εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, της Σχολής Χορού «Μαρία Κανατσούλη» και του παιδικού τμήματος «ΠΑΙ-ΔΗ» οργάνωσαν Χριστουγεννιάτικο Bazaar τα έσοδα του οποίου εδόθησαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου.

Αμέτρητες κατασκευές, μοναδικές λιχουδιές, εξαιρετικά δώρα έγιναν ανάρπαστα από γονείς, μαθητές και φίλους και συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.100 ευρώ.

Μια δραστηριότητα που σίγουρα θα επαναληφθεί γιατί χάρισε Αγάπη, Χαμόγελα, Συγκίνηση και Χαρά.

Παιδική Χορωδία «Ασπασία Κανατσούλη» Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου

Paidikh-Xorwdia-KanatsoylhΗ Παιδική Χορωδία «ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» ιδρύθηκε το 1997, από  τη διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου κα Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη  και αποτελεί το πιο χαρούμενο  μουσικό ραντεβού στο Ωδείο. Παιδιά από 5 έως 18 ετών τραγουδούν μελωδίες ελληνικές, ξένες καθώς και δικά τους τραγούδια των οποίων τους στίχους γράφουν τα ίδια τα μέλη της χορωδίας και τη μουσική ο μαέστρος της κος Γιάννης Σκεντέρης.  Έτσι καλλιεργούν τη φωνή μέσα σε ένα χώρο πλαισιωμένο από Αγάπη, Τρυφερότητα, Κέφι και Μουσική.

Paidikh-Xorwdia-Kanatsoylh2Η παιδική χορωδία «ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. που έγινε στο Θέατρο Παλλάς το 1999 διακρίθηκε και απέσπασε το Α Βραβείο εκτός Συναγωνισμού.

Paidikh-Xorwdia-Kanatsoylh3Οι εμφανίσεις της σε χορωδιακά φεστιβάλ έχουν αποσπάσει τις θερμότερες κριτικές και είναι τακτική η συμμετοχή της σε εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης και σε συναυλίες που γίνονται στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Θέατρο A.C.S. και ΔΑΙΣ για τη στήριξη του έργου φιλανθρωπικών οργανώσεων όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Κάνε μια Ευχή».

Η χορωδία «ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» είναι μια πλατειά μουσική αγκαλιά από την οποία ξεπήδησαν πολλά ταλέντα που τώρα διαπρέπουν στον χώρο της Μουσικής και του Θεάτρου.

Ορχήστρα Εγχόρδων Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου

Ορχήστρα  Εγχόρδων Εθνικού Ωδείου ΧαλανδρίουΗ Ορχήστρα εγχόρδων του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, υπό τη διεύθυνση του κου Σπύρου Στεργίου, δίνει την ευκαιρία στους νέους μουσικούς να τελειοποιηθούν, να γνωρίσουν ρεπερτόριο και να θέσουν τις βάσεις για μια σοβαρή και σίγουρη καλλιτεχνική ή εκπαιδευτική σταδιοδρομία.

Η ορχήστρΟρχήστρα  Εγχόρδων Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίουα εγχόρδων έχει διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. με 1ο Βραβείο εκτός συναγωνισμού το 2010.

Η συμμετοχή της σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι τακτική και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και είναι πολλές οι εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου, στο ΔΑΙΣ, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Χολαργού κ.α..

Ορχήστρα  Εγχόρδων Εθνικού Ωδείου ΧαλανδρίουΚορυφαία στιγμή της υπήρξε, η παρουσίαση της όπερας του Gluck «Ορφέας και Ευρυδίκη» στο θέατρο του A.C.S. το 2012, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού «Μ. Κανατσούλη» για τα 70 χρόνια λειτουργίας τους και προσφοράς του στο Καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας.

Η συμμετοχή στην ορχήστρα είναι ανοιχτή για όλους τους νέους καλλιτέχνες.

Πληροφορίες στα γραφεία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου.