Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου

Διεθνή Festivals / Διαγωνισμοί

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ 1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ «PIANO MAGIC» 28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Στην εμβληματική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός στις 28 & 29 Ιουνίου είχαμε τη χαρά να χειροκροτήσουμε τους βραβευθέντες μαθητές μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Piano Magic που διοργάνωσε η κυρία Αγάθη Λειμονή!!

Ο Διαγωνισμός ήταν συνέχεια του Διαγωνισμού της Χ.Ο.Ν. και ήταν αφιερωμένος στον ιδρυτής της Στέφανο Λέκκα.

Κατηγορία Junior:

Λουκάς Τσιρογιάννης 1ο Βραβείο, τάξη κας Γιούλης Καπουνιάρη.

1η Κατηγορία: Βασίλης Θωμάς, Τιμητικός Έπαινος, τάξη κας Γιούλης Καπουνιάρη.

2η Κατηγορία: Εβελίνα Μιχαηλίδη, 2ο Βραβείο, τάξη κας Μαρίας Φραγκούλη.

4η Κατηγορία: Έλενα Στάκα, 3ο Βραβείο, τάξη κας Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη.

Θερμά συγχαρητήρια σε παιδιά και δασκάλους για τις διακρίσεις τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη χαρά που μας έδωσαν με τις ερμηνείες τους!!!

Από καρδίας ευχόμαστε στην κυρία Λειμονή να συνεχίσει τον Διαγωνισμό αυτόν που τόσα έχει προσφέρει στους νέους που αγαπούν τη Μουσική και το πιάνο και διακρίνονται για τις εξαιρετικές προσωπικότητες που αναδεικνύονται μέσα από τις εμπειρίες αυτές!!!

ΒΡΑΒΕΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ «ΜΑΡΙΑ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ-ΣΙΓΑΡΑ» 26 & 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Στις 26 & 27 Απριλίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διεξήχθη ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» αφιερωμένος στη μνήμη της μεγάλης πιανίστας και παιδαγωγού Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα.

Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται κάθε δύο χρόνια, το επίπεδο είναι εξαιρετικά υψηλό με τους ταλαντούχους νέους πιανίστες να ερμηνεύουν έργα απαιτητικά, με δύσκολη τεχνική και εξαιρετική μουσικότητα.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν και έλαβαν:

Ευαγγελία Χέλμη, τάξη κας Μαρίας Φραγκούλη, 1ο Βραβείο στην 4η κατηγορία.

Τζούλια Παρασκευά, τάξη κας Μαργαρίτας Βαμβακάρη, 2ο Βραβείο στην 1η κατηγορία.

Εμμέλεια Βολή, τάξη κας Γιούλης Καπουνιάρη, 2ο Βραβείο στην 1η κατηγορία.

Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου – Υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας – 06-10/06/2019

Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου - Υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας - 06-10/06/2019Παγκόσμιο 1ο Βραβείο για τον Χριστόφορο Κουγιουμτζόγλου, μαθητή της κας Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, τάξη πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, και για τον Μάριο Ρούσκα, μαθητή του κου Σπύρου Μουρίκη, κλαρινέτο.
Οι νεαροί καλλιτέχνες έλαβαν μέρος στον τελικό του Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας, 06 έως 10 Ιουνίου 2019, και στον οποίο έλαβαν μέρος νέοι από όλες τις χώρες της Μεσογείου και της Γερμανίας.
Νοιώθουμε υπερήφανοι γιατί ο Πρόεδρος της επιτροπής με ενθουσιασμό σηκώθηκε και συνεχάρη τα δύο παιδιά για την εκπληκτική ερμηνεία τους στα έργα των Brahms και Poulenc!
Συγχαρητήρια πολλά στα ταλαντούχα αυτά αγόρια και στους καθηγητές τους που τα στηρίζουν, τα καθοδηγούν σωστά και μοιράζονται μαζί τους συγκινήσεις και χαρές!!!

1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Πίανου “Ο ΦΙΛΩΝ”

1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Πίανου "Ο ΦΙΛΩΝ"1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Πίανου “Ο ΦΙΛΩΝ” απέσπασε η 9χρονη Παναγιώτα Μπαραμπούτη-Τσαγάλου, μαθήτρια του Εθνικού Ωδείο Χαλανδρίου, τάξη κας Γιούλης Καπουνιάρη.
Με μουσικότητα, τεχνική και ευαισθησία ερμήνευσε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα και κατέκτησε κριτές και κοινό.
Η κα Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, συνεχάρη μαθήτρια και καθηγήτρια ευχόμενη του χρόνου η Παναγιώτα να συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό συνεχίζοντας την μακράν παράδοση των επιτυχιών του Ωδείου.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός πιάνου της Χ.Ο.Ν – 27/04/2019

Πανελλήνιος Διαγωνισμός πιάνου της Χ.Ο.Ν - 27/04/2019Η μαθήτρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, Μαργαρίτα Μπακοπούλου,μας έκανε υπερήφανους κερδίζοντας το 2ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν.
Θερμά συγχαρητήρια στην Μαργαρίτα και στην καθηγήτριά της Μαργαρίτα Βαμβακάρη.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα – 31/03/2019

Πανελλήνιος Διαγωνισμός "Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα - 31/03/20191ο Βραβείο εκτός Συναγωνισμού έλαβε η Ελένη Μπαραμπούτη-Τσαγάλου, μαθήτρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, τάξη πιάνου κας Γιούλης Καπουνιάρη, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα” που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 31 Μαρτίου 2018.
Η διευθύντρια, κα Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, συνεχάρη την καθηγήτρια και την τόσο ταλαντούχα μαθήτρια που μας κάνει υπερήφανους και υπόσχεται ένα λαμπρό καλλιτεχνικό μέλλον.

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου – Κωνσταντινούπολη – 11/03/2018

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου - Κωνσταντινούπολη - 11/03/2018Μια ακόμη επιτυχία για τους μαθητές μας.
Ο Χριστόφορος Κουγιουμτζόγλου, τάξη πιάνου κας Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, και η Μάγια Μπέννινγκ, τάξη τσέλου κας Έλσας Παπέλη πέρασαν με επιτυχία και την δεύτερη δοκιμασία του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Μαρτίου 2018 και τον Μάιο θα συμμετάσχουν στον τελικό που γίνεται κάθε χρόνο στην Γερμανία.
Θερμά συγχαρητήρια.

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου – Γερμανική Σχολή Αθηνών – 17/01/2018

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου - Γερμανική Σχολή Αθηνών - 17/01/2018Διακρίσεις για τους μαθητές του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου
Ο Χριστόφορος Κουγιουμτζόγλου, μαθητής του πιάνου, τάξη Μαρίας Κανατσούλη -Παπαδιαμάντη και η Μάγια Μπέννινγκ, μαθήτρια του βιολοντσέλου, τάξη Έλσας Παπέλη στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου που διοργάνωσε η Γερμανική Σχολή Αθηνών διακρίθηκαν επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία που τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη .Οι νεαροί μας καλλιτέχνες ερμήνευσαν με μουσικότητα ,τεχνική και σε πλήρη αρμονία έργα των Beethoven και Schumann. Θερμά συγχαρητήρια. Είμαστε υπερήφανοι για τις προόδους και τις επιτυχίες των μαθητών μας.

JUGEND MUSIZIERT

Στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Πιάνου «JUGEND MUSIZIERT» που έγινε στην Γερμανία, στις 8 Ιουνίου 2017, ο μαθητής μας Χριστόφορος Κουγιουμτζόγλου, τάξη πιάνου κας Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, έλαβε 3ο Βραβείο.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε τρεις φάσεις και αφορούσε όλες της Χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Αρχικά έλαβαν μέρος 2.700 πιανίστες και στον τελικό έφθασαν 400. Ο Χριστόφορος κέρδισε επάξια το 3ο Βραβείο και μας έκανε όλους πολύ υπερήφανους.

Θερμά συγχαρητήρια.

Χ.Ο.Ν.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. που έγινε στις 28 Απριλίου 2017, στην αίθουσα «Κάρολος Κουν», 1ο Βραβείο και Αριστείο έλαβε η Παναγιώτα Μπαραμπούτη-Τσαγάλου και 1ο Βραβείο εκτός Συναγωνισμού η Ελένη Μπαραμπούτη-Τσαγάλου, τάξη πιάνου κας Γιούλης Καπουνιάρη.