Η Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου του Πεκίνου Li Ying στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου – 30 Μάιου 2015

Η Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου του Πεκίνου Li Ying στο Εθνικό Ωδείο ΧαλανδρίουΗ Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου του Πεκίνου Li Ying στο Εθνικό Ωδείο ΧαλανδρίουΣτα πλαίσια της μακρόχρονης συνεργασίας του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου με την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Πεκίνου κα Li Ying έδωσε ρεσιτάλ και ομιλία με θέμα τα παραδοσιακά όργανα της Κίνας και οι σχέσεις πολιτισμού Ελλάδας-Κίνας.

Η απαράμιλλη μουσικότητα της κινέζας καλλιτέχνιδας μάγεψε το κοινό με τα ηχοχρώματα και τις φωτοσκιάσεις και  μετέφερε όλο το μυστήριο της μακρινής ανατολής.

Η Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου του Πεκίνου Li Ying στο Εθνικό Ωδείο ΧαλανδρίουΜεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση  και η ανάλυση της φιλοσοφίας που διέπει την παραδοσιακή κινεζική μουσική, η σχέση της με τις άλλες τέχνες (π.χ. τη ζωγραφική)  και οι ομοιότητες και διαφορές της με την ελληνική-δυτική μουσική.

Η κα Li Ying παρουσίασε μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες διαφάνειες που αφορούσαν στην εξέλιξη των οργάνων της Κίνας από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Φωτογραφίες