Η Ιστορία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου

Μανώλης Καλομοίρης και η Ασπασία ΚανατσούληΤο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου ίδρυσαν το 1942 ο Μανώλης Καλομοίρης και ηΑσπασία Κανατσούλη. Μέσα στη δίνη του πολέμου, την αγωνία και το φόβο, μια φωλιά μουσικής, αισιοδοξίας και αγάπης γεννήθηκε στο προάστειο με τα μεγάλα περιβόλια και τα λιγοστά αρχοντικά. Τότε το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου είχε ένα πιάνο, μια κιθάρα, ένα βιολί, μια παιδική χορωδία.

Σήμερα διαθέτει δύο τριόροφα κτίρια πλήρως εξοπλισμένα όπου διδάσκονται όλα τα όργανα, studio ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηχογραφήσεων, αίθουσες συναυλιών και σεμιναρίων, ορχήστρα, χορωδία, συνεργασίες με ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης και πλήθος μαθητών και καθηγητών που κάνουν βίωμα τον Σωκράτειο Λόγο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΥ».

Εθνικό Ωδείο ΙστορίαΣτο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου διδάσκουν καθηγητές με καταξιωμένη καλλιτεχνική και παιδαγωγική αξία για να προσφέρουν σοβαρή και ολοκληρωμένη μουσική γνώση. Απόφοιτοι του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου είναι τώρα σολίστ με διεθνή αναγνώριση, μέλη μουσικών συνόλων ή καθηγητές σε Ωδεία και Σχολεία.

Εθνικό Ωδείο ΙστορίαΤο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση της κας Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη σφραγίζει με την προσφορά του το προφίλ του τόπου, συμβάλλει στο να καλλιεργεί ταλέντα, ευαίσθητους δημιουργούς, ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες.

Εθνικό Ωδείο ΙστορίαΜε την παγκόσμια γλώσσα της Μουσικής καλλιεργεί το Ηθος, το Σθένος, την Ευαισθησία, την Αγωνιστηκότητα και τη Μουσική Επιστημονική Κατάρτιση της Νέας Γενιάς.