Διεθνή Festivals / Διαγωνισμοί

JUGEND MUSIZIERT

Στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Πιάνου «JUGEND MUSIZIERT» που έγινε στην Γερμανία, στις 8 Ιουνίου 2017, ο μαθητής μας Χριστόφορος Κουγιουμτζόγλου, τάξη πιάνου κας Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, έλαβε 3ο Βραβείο.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε τρεις φάσεις και αφορούσε όλες της Χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Αρχικά έλαβαν μέρος 2.700 πιανίστες και στον τελικό έφθασαν 400. Ο Χριστόφορος κέρδισε επάξια το 3ο Βραβείο και μας έκανε όλους πολύ υπερήφανους.

Θερμά συγχαρητήρια.

Χ.Ο.Ν.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. που έγινε στις 28 Απριλίου 2017, στην αίθουσα «Κάρολος Κουν», 1ο Βραβείο και Αριστείο έλαβε η Παναγιώτα Μπαραμπούτη-Τσαγάλου και 1ο Βραβείο εκτός Συναγωνισμού η Ελένη Μπαραμπούτη-Τσαγάλου, τάξη πιάνου κας Γιούλης Καπουνιάρη.

Σεμινάριο Πιάνου με τον Διεθνούς Φήμης Πιανίστα Γιώργο Φιλαδελφέα 25 – 30 Νοέμβριου 2015

Γιώργος ΦιλαδελφέαςΟ Γιώργος Φιλαδελφέας, Βραβείο Διαγωνισμού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ», με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες Ευρώπης και Αμερικής, θα παραδώσει σεμινάρια πιανιστικής τεχνικής και ερμηνείας στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου.
Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε μαθητές της Ανωτέρας σχολής, καθηγητές και σολίστ πιάνου.
Είναι η πρώτη φορά που ο εξαιρετικός αυτός καλλιτέχνης-παιδαγωγός, ο οποίος κατέχει ένα ευρύτατο πιανιστικό ρεπερτόριο για σόλο πιάνο και κοντσέρτα των Mozart, Tchaikovsky, Rachmaninoff, Beethoven, θα διδάξει στην Ελλάδα.

Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου – 23 Ιανουαρίου 2015

diagonismos-pianouΔιαγωνισμός Μουσικής Δωματίου 23 Ιανουαρίου 2015 Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, σπουδαστής του τμήματος πιάνου, του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, τάξη κας Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, και η ΜΑΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΟΥ, σπουδάστρια βιολιού, τάξη κου Φράνς Σεστάνι, στον Διαγωνισμό έργων Μουσικής Δωματίου που έγινε στην Γερμανική Σχολή στις 23 Ιανουαρίου 2015, έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία και πέρασαν στον ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μουσικής DEUTSCHER MUSIKRAT που έγινε στις 03 Απριλίου 2015 στο Μιλάνο της Ιταλίας και έλαβαν την 3η θέση Πανευρωπαϊκά.

2011 Ρεσιτάλ Πιάνου της Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη στο Ίδρυμα Ντασώ στο Παρίσι

Ίδρυμα Ντασώ στο ΠαρίσιΗ Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, πιανίστα και διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, συμμετείχε στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιδρυμα Ντασώ στη μνήμη της διακεκριμένης καλλιτέχνιδας και πιανίστας Lucienne Bloch ερμηνεύοντας έργα Chopin στις 13 Ιανουαρίου 2011 στο Παρίσι.

Η Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, που υπήρξε μαθήτρια της Lucienne Bloch, προλόγησε της συναυλίας αναφερόμενη στο πιανιστικό και παιδαγωγικό έργο της αγαπημένης της καθηγήτριας, και ανακοίνωσε τη θέσπιση υποτροφίας «LUCIENNE BLOCH» η οποία θα απονέμεται κάθε χρόνο στο σπουδαστή του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου με την υψηλότερη γενική βαθμολογία.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους σκοπούς της οργάνωσης Image του Νοσοκομείου Νεκέρ του Παρισιού η οποία φραντίζει μικρά παιδιά με γεννετικές δισπλασίες και την οποία υποστήριζε η μεγάλη πιανίστα σε όλη της τη ζωή.

Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό που χειροκρότησε με θέρμη την καταξιωμένη ελληνίδα πιανίστα ήταν ο καθηγητής Αρνόλντ Μυνίχ, σύμβουλος Υγείας του Προέδρου Σαρκοζί, η Φρανσουάζ Μεγιέρ-Μπετανκούρ, ιδιοκτήτρια της L’Oreal, η οικογένεια Ντασώ, της κατασκευαστικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, η Σαντάλ Στιγλιανί, πρόεδρος του Πολιτισιστικού Συλλόγου «Φιλομούζ» και πολλοί άλλοι.

Η βραδιά έκλεισε με μεγάλη δεξίωση στα χρυσοποίκιλτα σαλόνια του Ιδρύματος Ντασώ στο Rond Point των Ηλυσίων Πεδίων.

Δείτε στιγμιότυπα της εκδήλωσης

2010 Η Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη και η Σταυρούλα Παπαδιαμάντη στο Φεστιβάλ της Τήνου

kan-tinosΕξαιρετική επιτυχία σημείωσε το ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια που έδωσαν η διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου κα Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη και η καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου κα Σταυρούλα Παπαδιαμάντη στην Τήνο την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 στα πλαίσια του Τηνιακού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Τήνου.
Την ωραιότατατη αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού κατέκλεισε ένα εξαιρετικά φιλόμουσο κοινό που με ενθουσιασμό χειροκρότησε τις δύο καταξιωμένες και ανεγνωρισμένες Κυρίες του Πιάνου που ένωσαν τις μακρόχρονες εμπειρίες τους και ερμήνευσαν τις ωραιότερες σελίδες των Schubert, Brahms, Dvorak και Liszt.

Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην Τήνο, ποιητικές, εικαστικές, θεατρικές και μουσικές είναι πολλές. Σε κάθε χωριό όλα τα βράδια του καλοκαιριού η Τέχνη συντροφεύει το δροσερό αεράκι του Αιγαίου. Με χαρά λοιπόν ακούσαμε το κοινό να θεωρεί την παρουσία των δύο καλλιτεχνών ως το Κορυφαίο Καλλιτεχνικό Γεγονός του Καλοκαιριού.

2010 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου «ΜΑΡΙΑ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ-ΣΙΓΑΡΑ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΠιάνουΣτις 5-8 Μαϊου 2010 διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου«ΜΑΡΙΑ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ-ΣΙΓΑΡΑ». Το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου και οι μαθητές του πιάνου Κυριακή Κονταράτου, τάξη Κατερίνας Γκίρδη, Μιχαήλ-Αγγελος Τσουκαλάς, τάξη Μάγδας Νικολαίδου, Σοφία Τσουρούκογλου, τάξη Γιούλης Καπουνιάρη διεκρίθησαν και έλαβαν:

Σοφία Τσουρούκογλου: 2ο Βραβείο στην 1η Κατηγορία.

Κυριακή Κονταράτου: Διάκριση υποσχόμενου καλλιτέχνη στη 2η Κατηγορία.

Μιχαήλ-Αγγελος Τσουκαλάς: Διάκριση υποσχόμενου καλλιτέχνη στη 2η Κατηγορία.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΠιάνουΟ τελικός του Διαγωνισμού έγινε στην αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» και με μεγάλη υπερηφάνεια γονείς και δάσκαλοι χειροκρότησαν τα νέα ταλέντα του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου που είχαν την τιμή να ξεκινήσουν μια λαμπρή πιανιστική πορεία από την καρδιά του Πολιτιστικού Γίγνεσθαι της Χώρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δείτε το φωτογραφικό album από την εκδήλωση

2009 Tianjin International Children’s Culture & Art Festival

2009 Tianjin International Children's Culture & Art Festival

Τα τελευταία χρόνια το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου έχει αναπτύξει συνεργασία με τη μακρινή Κίνα φέρνοντας σε επαφή δύο μεγάλους πολιτισμούς δημιουργώντας νέες γέφυρες φιλίας και επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό ανάπτυξης συνεργασίας το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου οργάνωσε τον Ιανουάριο του 2009, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών μια παράσταση αφιερωμένη στην Κίνα και την Ελλάδα και την οποία παρακολούθησε αντιπροσωπεία τριών καλλιτεχνικών ιδρυμάτων της Κίνας και μέλη του Γραφείου Εκπαίδευσης της Πόλης του Πεκίνου.

Τα τελευταία χρόνια το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου έχει αναπτύξει συνεργασία με τη μακρινή Κίνα φέρνοντας σε επαφή δύο μεγάλους πολιτισμούς δημιουργώντας νέες γέφυρες φιλίας και επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό ανάπτυξης συνεργασίας το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου οργάνωσε τον Ιανουάριο του 2009, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών μια παράσταση αφιερωμένη στην Κίνα και την Ελλάδα και την οποία παρακολούθησε αντιπροσωπεία τριών καλλιτεχνικών ιδρυμάτων της Κίνας και μέλη του Γραφείου Εκπαίδευσης της Πόλης του Πεκίνου.  Η Κινεζική Κυβέρνηση προσκάλεσε τους μαθητές του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού που διοργανώθηκε  στην Πόλη του Tianjin από 25 έως 31 Ιουλίου 2009 με θέμα «ΕΙΡΗΝΗ-ΦΙΛΙΑ-ΜΕΛΛΟΝ». «Η πρόσκληση της Κινεζικής Κυβέρνησης τίμησε ιδιαίτερα τους νεαρούς καλλιτέχνες του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, οι οποίοι με την παρουσία τους στο Διεθνές Φεστιβάλ του Tianjin πρόβαλλαν την Ελληνική Ιστορία και ανέδειξαν τη Σύγχρονη Καλλιτεχνική Παιδεία της Ελλάδας μεταλαμπαδεύοντας το Φως του Ελληνικού Πολιτισμού.  Στο Φεστιβάλ του Tianjin, συμμετείχαν 40 Χώρες από όλο τον Κόσμο, με 2.000 νέους καλλιτέχνες και ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική σημαία κυμμάτισε στον χώρο αυτό. Νοιώθουμε λοιπόν εξαιρετικά υπερήφανοι που τα νεαρά ταλέντα του Ωδείου βρέθηκαν σε μια τόσο μεγάλη Διεθνή Διοργάνωση.  Δείτε το φωτογραφικό album1 και το φωτογραφικό album2 από την παρουσία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού "ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ" στο 2009 Tianjin International Children's Culture & Art Festival  Διαβάστε το δελτίο τύπου για την παρουσία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού "ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ" στο 2009 Tianjin International Children's Culture & Art FestivalΗ Κινεζική Κυβέρνηση προσκάλεσε τους μαθητές του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου να συμμετάσχουν στοΔιεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού που διοργανώθηκε  στην Πόλη του Tianjin από 25 έως 31 Ιουλίου 2009 με θέμα «ΕΙΡΗΝΗ-ΦΙΛΙΑ-ΜΕΛΛΟΝ».

«Η πρόσκληση της Κινεζικής Κυβέρνησης τίμησε ιδιαίτερα τους νεαρούς καλλιτέχνες του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, οι οποίοι με την παρουσία τους στο Διεθνές Φεστιβάλ του Tianjin πρόβαλλαν την Ελληνική Ιστορία και ανέδειξαν τη Σύγχρονη Καλλιτεχνική Παιδεία της Ελλάδας μεταλαμπαδεύοντας το Φως του Ελληνικού Πολιτισμού.
Στο Φεστιβάλ του Tianjin, συμμετείχαν 40 Χώρες από όλο τον Κόσμο, με 2.000 νέους καλλιτέχνες και ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική σημαία κυμμάτισε στον χώρο αυτό.
Νοιώθουμε λοιπόν εξαιρετικά υπερήφανοι που τα νεαρά ταλέντα του Ωδείου βρέθηκαν σε μια τόσο μεγάλη Διεθνή Διοργάνωση.

Δείτε το φωτογραφικό album 1 και το φωτογραφικό album 2 από την παρουσία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» στο 2009 Tianjin International Children’s Culture & Art Festival

Διαβάστε το δελτίο τύπου για την παρουσία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» στο 2009 Tianjin International Children’s Culture & Art Festival